Over ClearOptics

Bedrijfsprofiel

ClearOptics is opgericht op 28 januari 2022. Een jong bedrijf met ruim 100 jaar ervaring in microscopie. Hoe kan dat?

Olympus* Scientific Solutions Division (SSD) heeft besloten haar serviceactiviteiten in Europa uit te besteden aan externe bedrijven. Na dit besluit hebben wij, vier Nederlandse engineers, bij Olympus Europa aangeboden de werkzaamheden over te nemen.
De Europese board van Olympus* kent de kwaliteiten van het Nederlandse team en heeft daarom op dit aanbod positief gereageerd.
Vanaf 01 april 2022 is ClearOptics BV verantwoordelijk voor de serviceactiviteiten in de gehele Benelux.

ClearOptics is exclusief service partner voor Olympus* SSD, waarbij we verantwoordelijk zijn voor preventief onderhoud en reparaties aan Olympus-microscopen. Daarnaast installeren we nieuwe systemen en voeren inspecties uit op industriële Olympus Video Endoscopen.

*) Per 01 april 2022 is de naam van Olympus Europe SSD gewijzigd in Evident Europe SSD.

Onze Werkwijze

Het is onze missie zo dicht mogelijk bij de klant te staan: laagdrempelig en een hoge kwaliteitsstandaard als basis van een goede service.
Wij staan voor een persoonlijke benadering waarbij de wensen van de klant voorop staan:

“Zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het”

Kwaliteitsbeheer

Als aanbieder van onderhoud hebben wij te maken met de meest uiteenlopende wet- en regelgeving op het gebied van kwaliteit, veiligheid en hygiëne.
Omdat niet alleen wij, maar ook onze klanten, moeten voldoen aan deze wet- en regelgeving, hebben wij één aanspreekpunt voor alle benodigde documentatie op het gebied van certificering.

Algemene Leveringsvoorwaarden

Onze Algemene leveringsvoorwaarden zijn via FMed, Federatie van Medische Technologiebedrijven, gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40507573

Ons Team

Roland Hoefnagels - Directie
Roland Hoefnagels - DirectieField Service Engineer
De ‘jongste’ engineer binnen ClearOptics heeft ruime ervaring in industriële en professionele printers. Daarnaast is hij expert op het gebied van Microsoft Windows.
Roland werkte vijf jaar voor Olympus SSD. Naast het onderhoud van de reguliere microscopen doet hij de installatie en reparatie van de Olympus slide scanner VS200.
Ted Steffens - Directie
Ted Steffens - DirectieField Service Engineer
De technische basis van Ted ligt in pedicure-instrumenten en maakte lang geleden de overstap naar Olympus SSD.
Naast het onderhoud van microscopen heeft Ted binnen Olympus zijn sporen verdiend in de verkoop van microscopen.
Bart uit den Bogaard - Directie
Bart uit den Bogaard - DirectieField Service Engineer
Na zijn opleiding fijnmechanica deed Bart zijn eerste technische ervaring op in het AMC.
Op zoek naar ontwikkeling kwam Bart in dienst bij Olympus SSD als Field Service Engineer. Bart is gespecialiseerd in HighEnd en Advanced microscopie en heeft de laatste jaren ook de functie van Field Service Manager vervuld.
Dick Duiker - Directie
Dick Duiker - DirectieField Service Engineer
Dick is opgeleid in werktuigbouwkunde en medische technologie en startte in begin jaren 80 zijn carrière bij Olympus SSD. De eerste jaren op het hoofdkantoor, maar al snel als Field Service Engineer Microscopie. Hij heeft zich ontwikkeld in zowel reguliere, als HighEnd- en Advanced microscopie en is verantwoordelijk voor de Field Service-inspectie en reparatie van industriële video-endoscopie.